6 tips om autoproblemen in de winter te voorkomen

  • 12 december 2022
Het is bijna wintertijd. Dit betekent grote kans op vorst, sneeuw en gladheid op de wegen. Het koudste seizoen zorgt regelmatig voor autoproblemen. Gelukkig helpt Lehmann Automotive je graag met deze 6 tips. Gebruik deze tips en help uw auto veilig de winter door en voorkom autoproblemen. 

1. Maak uw auto helemaal schoon

Het schoonhouden van uw auto zorgt ervoor dat u uw auto beter beschermd tegen weersinvloeden of andere externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan het pekel dat op de wegen ligt. Dit kan schadelijk zijn voor de lak van uw auto. In het pekel kunnen restjes zand, asfalt en rubber blijven plakken aan uw auto. Wilt u dit zorgvuldig verwijderen? Haal eerst het strooizout van uw auto voordat u aan het werk gaat met een borstel of spons.

autoproblemen winter voorkomen

2. Zorg voor goed zicht

Een automobilist is verplicht om te zorgen voor goed zicht tijdens het rijden. Het advies luidt ook dat u voldoende zicht naar voren en opzij dient te hebben. Is dit niet het geval? Dan kunt u een boete ontvangen. Heeft u een bevroren autoruit? Dan kunt u aan de slag met een fles ruitontdooier, een krabber of een doek. Dit zijn de middelen die u kunt gebruiken om snel goed zicht te krijgen.

3. Rij op winterbanden

We schreven al eerder wanneer u welke banden gebruiktIn de winter is het advies om te rijden om banden die geschikt zijn voor koudere temperaturen en vorst. De winterbanden hebben namelijk meer grip dan een zomerband. Bovendien geven deze banden u meer veiligheid en controle als u de weg op wilt. Stop even bij onze werkplaats en wij voeren graag de bandenwissel voor u uit.

4. Doen de lampen het?

Niets is zo vervelend dan slecht zicht en slecht gezien worden. Zorg er daarom altijd voor dat uw lampen goed werken. Dit geldt ook voor uw grote licht en mistlampen. Binnen het winterse weer is de kans nu eenmaal groter dat uw zicht wordt beperkt door de neerslag of mist.

5. Controleer de ruitenwissers en -vloeistof

Controleert u wel eens de rubbers van uw ruitenwissers? Het kan zijn dat deze vast zitten dankzij winterse kou en vorst. Om problemen met uw ruitenwissers te voorkomen gebruikt u een ruitondooier of krabber om ze los te wrikken. Gebruik daarnaast altijd een antivries ruitenvloeistof. Dit voorkomt dat de vloeistof bevriest en dat de leidingen en de sproeikop verstopt raken.

6. Onderhoud uw auto

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw auto. Zeker wanneer gladheid, vorst en sneeuw de wegen beheersen. In onze werkplaats gaat het onderhoud veel verder dan een kleine of grote onderhoudsbeurt. We controleren uw airco, uw banden en zorgen uiteraard voor eventuele reparaties en schadeherstel. Als u een APK keuring nodig heeft, voeren we dit ook gelijk voor u uit. Maak snel een afspraak bij Lehmann Automotive. Uw auto is in goede handen!

Klaar voor de winter?

Met bovenstaande tips kunt u de winter zonder autoproblemen doorstaan. Zijn er toch problemen ontstaan en komt u hier niet uit? Neem dan direct contact met ons op. Onze deskundige en vriendelijke medewerkers helpen u graag verder.
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment