Grote of kleine beurt voor de auto; onderhoud is een must!

 • 20 januari 2023
Niemand houdt van onaangename verrassingen. Al helemaal niet bij uw auto. Een kapot filter of een onverwachte lekkage. Daarom is regelmatig onderhoud belangrijk. Zo vermindert u de kans op onverwachte reparaties en uitgaven. Maar wanneer heeft uw auto een beurt nodig? En moet uw auto dan een grote of kleine beurt? Na het lezen van dit artikel weet u precies wanneer uw auto naar de garage moet!

Grote of kleine beurt?

Hoe weet u of uw auto toe is aan een grote of kleine beurt? Dit is afhankelijk van hoeveel kilometers u rijdt. Een kleine beurt wordt aangeraden na elke 15.000km. Als u minder dan 15.000 kilometer per jaar rijdt, kunt u aanhouden dat u elk jaar een kleine beurt laat uitvoeren. Het is aan te raden om elke 30.000km een grote beurt uit te voeren aan uw auto. Of elke twee jaar, afhankelijk van uw rijverleden. Mocht u een probleem merken aan uw auto kunt u natuurlijk altijd langsgaan bij de garage voor een controle. Bij Lehmann Automotive kunt u altijd terecht voor een grote of kleine beurt. 

grote of kleine beurt

Kleine beurt voor de auto

Tijdens een kleine beurt worden er ongeveer 30 verschillende punten gecontroleerd. Zo worden altijd de olie ververst en de koel- en ruitenwisservloeistof bijgevuld. Hiernaast worden er verschillende onderdelen van de auto gecontroleerd, denk aan: 
 • Verlichting
 • Banden en bandenspanning
 • Remsysteem
 • Ruiten en ruitenwissers
 • Accu

Grote beurt voor de auto

Bij een grote beurt worden naast bovengenoemde zaken nog veel meer aspecten gecontroleerd. Denk hierbij aan: 
 • Airbags
 • Verwarming en airco
 • Dempers
 • Bodem van de auto
 • Uitlaat
De gehele auto wordt gecontroleerd. Zowel het interieur als exterieur. Zelfs de motorkap én de onderkant van uw auto ontkomen hier niet aan. Hiernaast worden ook er een aantal onderdelen vervangen, zoals de bougies en het luchtfilter. Ook onderdelen die toe zijn aan vervanging of reparatie worden vernieuwd, verschoond of gerepareerd. Een grote beurt heeft door deze variabelen geen vaste prijs. De kosten zijn afhankelijk van hoeveel onderdelen toe zijn aan vervanging of reparatie.

APK-keuring

Een APK-keuring valt niet onder een grote of kleine beurt voor de auto. Dit is een wettelijk verplichte keuring waar belangrijke onderdelen worden gekeurd door een officiële keurmeester. De keuring bestaat uit drie onderdelen, namelijk de verkeersveiligheid, het milieu en de registratie van uw auto. Een APK keuring wordt doorgaans tegelijk met een kleine of grote beurt uitgevoerd. Zo kunnen eventuele defecten direct worden opgelost. Bij Lehmann Automotive krijgt u gegarandeerd een complete service als het gaat om de APK-keuring en onderhoudsbeurt. 

Meer informatie?

Heeft u meer vragen over een grote of kleine beurt voor uw auto? Of wilt u een afspraak plannen voor onderhoud aan uw auto? Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op via de chatfunctie, telefonisch via 026-379 66 38 of mail via info@lehmannautomotive.nl. Het is ook altijd mogelijk langs te komen op ons adres in Doorwerth.
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment