Hoe onderhoud ik mijn airco?

  • 19 augustus 2021
Net als elk onderdeel van de auto is het belangrijk dat de airco goed onderhouden wordt. Het is aan te raden jaarlijks een aircoservice in te plannen. Het is nodig elk jaar het systeem te laten nakijken en om het jaar de airco te laten bijvullen. Wanneer dit goed wordt bijgehouden is groot onderhoud niet vaak nodig.

Airco service

Een servicebeurt voor uw airco is niet erg prijzig. Tijdens een complete airco service wordt het systeem gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld. Het is aan te raden een aircocheck te doen voor een autovakantie. Dan bent u er zeker van dat uw met een gerust hart en koele auto kunt genieten van uw vakantie. Door regelmatige controle en onderhoud voorkomt u dure reparaties of vervangingen. Hiernaast zorgt regelmatige controle samen met regelmatig gebruik voor een frissere airco en lucht. 
Airco onderhouden

Airco bijvullen

Naast het controleren en reinigen van de airco moet deze ook bijgevuld worden. De airco gebruikt een vloeistof genaamd koudemiddel. Wanneer er te weinig koudemiddel in het systeem zit kan er slijtage ontstaan. Zoals eerder gezegd is het repareren van een airco wel prijzig. De airco bijvullen met koudemiddel kan niet zelf, dit moet worden gedaan voor een erkende specialist. 

Airco onderhoud bij Lehmann Automotive

Bij Lehmann Automotive kunt u terecht voor een aircoservice. U kunt bij ons terecht voor zowel kleine als grote onderhoudsbeurten. Ook voor een APK keuring kunt u terecht in onze werkplaats. Heeft u nog vragen over aircoservice of onze andere diensten? Neem dan contact met ons op of laat een vraag achter in de chat. Wij helpen u zo spoedig mogelijk. 


Neem contact op

Wilt u meer informatie over een aircoservice? Of wilt u een afspraak plannen? Ons vakkundig personeel staat graag voor u klaar! Neem contact met ons op via de chatfunctie, telefonisch via 026 - 379 66 38 of mail via info@lehmannautomotive.nl. Het is ook altijd mogelijk om langs te komen in onze garage in Doorwerth. Neem dan meteen een kijkje in onze showroom!
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment