Is uw auto al helemaal winterklaar?

  • 24 november 2020
Met deze handige tips van Lehmann Automotive kunt u deze winter gegarandeerd veilig de weg op. We hebben er zeven voor u op een rij gezet.

Winterbanden

Allereerst is het handig om in de winter te kiezen voor winterbanden. Met winterbanden heeft u meer grip als het gaat sneeuwen of vriezen. Daarnaast is het ook belangrijk om de bandendruk te (laten) controleren. Als u gaat autorijden in de winter en u heeft een lage bandendruk, dan kan dit zorgen voor minder grip op de weg. Dit kan gevaarlijk zijn.

Antivries checken

Wanneer u graag uw auto winterklaar wilt maken is het belangrijk dat er genoeg antivries in uw koelvloeistof zit. Is dit niet het geval dan kan met hevige vorst de motor bevriezen. U kunt het antivries controleren met behulp van een antivriesmeter. Ook is het verstandig om antivries ruitensproeiervloeistof te gebruiken voor uw auto. Deze vloeistof is te herkennen aan de blauwe kleur. Normale vloeistof kan bevriezen als het in aanraking komt met de ruit. Gebruik geen warm water om de ruiten te ontdooien. Hierdoor kan het glas gaan scheuren!

Ruitenwissers checken

Zijn uw ruitenwissers nog in goede staat? In de winter wilt u niet overvallen worden door regen of een hagelbui zonder goedwerkende ruitenwissers. Check dus om de zo veel tijd even of de ruitenwissers niet beschadigd zijn en vervang ze op tijd.

Winterbenodigdheden auto

Zorg dat u in de winter een setje spullen hebt samengesteld. Denk dan onder andere aan een ijskrabber, ruitontdooier, slotontdooier (deze kunt u beter buiten de auto bewaren) en een voorruitscherm. Deze hulpmiddelen maken het een stuk makkelijker om ’s ochtends op tijd weg te rijden.

Deurrubbers

Heeft u wel eens last gehad van een dichtgevroren autodeur in de winter?  Voorkom dit door de deurrubbers van uw auto schoon te maken en te zorgen dat deze gesmeerd zijn.

Accu doormeten

Laat uw accu doormeten. Als u gaat autorijden in de winter dan presteert de accu minder goed door de lagere temperaturen. Het zou vervelend zijn als u ’s ochtends niet weg kunt rijden, omdat de accu leeg is. Probeer daarom niet alleen maar kleine stukjes te rijden, maar ook af en toe wat langere afstanden zodat de accu kan opladen.

Handrem

Tenslotte raden we het ten zeerste af om de handrem te gebruiken als het vriest. Het is namelijk mogelijk dat deze dan vastvriest. Gebruik daarom als het koud is de 1e versnelling of P in plaats van de handrem.

Laat uw auto winterklaar maken

Heeft u hulp nodig bij het winterklaar maken van uw auto? Lehmann Automotive kan u hierbij van dienst zijn. Wij zijn vooral gespecialiseerd in de winterbenodigdheden voor Mini’s maar ook met andere automerken kunt u bij ons terecht. Wij zorgen ervoor dat u in de winter weer helemaal veilig de weg op kunt. In onze werkplaats helpen wij u graag professioneel en vakkundig met het onderhoud aan uw Mini.

Neem contact op

Wilt u weten of uw auto al winterklaar is of heeft u een andere vraag? Ons deskundige personeel staat graag voor u klaar! Neem contact met ons op via de chatfunctie, telefonisch via 026 - 379 66 38 of mail via info@lehmannautomotive.nl. Het is ook altijd mogelijk om langs te komen in onze showroom in Doorwerth.
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment