Wat is de beste manier om uw leren autostoelen te onderhouden?

  • 14 maart 2022
Leren autobekleding is erg mooi en in principe makkelijk schoon te vegen. Toch zijn er andere factoren die u in de gaten moet houden bij het onderhoud van uw leren autostoelen. Zo voorkomt u dat uw leer uitdroogt of zelfs scheurt.

WAT BEÏNVLOED DE CONDITIE VAN UW LEER?

Leer is een kwalitatief en duurzaam materiaal. Het is over het algemeen bestand tegen zwaar gebruik. Het is bestand tegen huisstofmijt, schimmel, kleine hoeveelheden vloeistof en het is pluis- en stofvrij. Ondanks de duurzaamheid van leren auto bekleding, zijn er een aantal dingen die de conditie van uw leer kunnen aantasten. Voorbeelden zijn: UV-straling, lichaamsoliën, vuil en zand. Hierdoor kan het zijn glans en soepelheid verliezen. 

WAAROM IS HET ONDERHOUDEN VAN UW LEDEREN AUTO BEKLEDING ZO BELANGRIJK?

Het behandelen, verzorgen en beschermen van uw leren autostoelen is erg belangrijk. Met onderhoud verlengt u de levensduur van het materiaal. Bovendien bespaart het tijd. Het kost namelijk veel meer tijd om leer wat beschadigd is te herstellen, dan dat het onderhouden kost. Vooral in de zomer is het van belang uw leer goed te behandelen. Met warme temperaturen kunnen lederen autostoelen sneller hun flexibiliteit verliezen.

onderhoud leren autostoelen

STAPPENPLAN VOOR ONDERHOUD LEREN AUTOSTOELEN

Stap 1: Allereerst is het belangrijk dat de grove stukken vuil verwijderd worden. Dit is makkelijk te doen met een stofzuiger. Let hierbij op dat uw stofzuiger geen scherpe randen heeft die het leer kunnen beschadigen. Tip: gebruik het borstel opzetstuk van uw stofzuiger.

Stap 2: Voor het schoonmaken van de stoelen kunt u een speciale lederreiniger gebruiken. Een sterk verdund sopje van groene zeep en water werkt ook goed. Gebruik een leerborstel of een microvezeldoek die u goed uitwringt. Tip: ga niet schrobben maar gebruik wrijvende bewegingen om de stoelen schoon te krijgen.

Stap 3: Na het grondig reinigen van het leer, gebruikt u een schone en droge microvezeldoek om het reinigingsmiddel van het leer te verwijderen. Mocht het nodig zijn, kunt u een theedoek gebruiken om de stoel volledig te drogen. 

Stap 4: Nu volgt het behandelen van het leer. U kunt de leren autostoel het beste voeden met een leder balm of leerconditioner. Gebruik hiervoor ook een microvezeldoek en wrijf de conditioner op de stoel tot het leder volledig behandelt is. Het is aan te raden dit stappenplan in ieder geval 2 keer per jaar te volgen. Het schoonmaken mag natuurlijk veel vaker gebeuren. 

CONTACT

Wilt u meer informatie over het onderhouden van uw leren interieur? Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. We zijn te bereiken via 026-379 66 38 of per mail via info@lehmannautomotive.nl.
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment