Onderhoud u uw ruitenwissers op de juiste manier?

  • 4 april 2022
Ruitenwissers zijn een cruciaal onderdeel van uw auto. Ze zorgen voor veiligheid op de weg. Van regenbuien tot stof uit de Sahara, ruitenwissers zorgen voor optimaal zicht op de weg. Het is dus van belang dat u uw ruitenwissers goed onderhoud. Lehmann Automotive helpt hier graag bij. 

RUITENWISSERS ONDERHOUDEN; REINIGEN OF VERVANGEN?

Veel autobestuurders rijden te lang rond met versleten ruitenwissers. Dit is omdat ze niet weten dat het van belang is 1x per jaar de ruitenwissers te vervangen! Wist u dit al? Hieronder een aantal voorbeelden van hoe u kan merken dat uw ruitenwissers aan vervanging toe zijn: 
  • De ruitenwissers schuren over de autoruit en maken hierbij een piepend geluid 
  • De ruitenwissers laten sporen achter met als gevolg dat de ruit niet volledig schoon wordt 
  • De ruitenwissers flapperen bij hoge snelheden 


Mogelijke oorzaken van versleten ruitenwissers zijn koude temperaturen, warme temperaturen, droogte en plakkende insecten. 
  Ondanks dat de ruitenwissers dus eenmaal per jaar vervangen moeten worden, is het nog steeds van belang ze tussendoor te reinigen. Hieronder leest u hoe u het beste de ruitenwissers kunt reinigen.

RUITENWISSERS REINIGEN

Het onderhouden van de ruitenwissers is eigenlijk vrij eenvoudig. Een goed schoonmaakmiddel hiervoor is een mix van water en witte azijn. Begin met het omhoog klappen van uw ruitenwisserarmen, zodat de rubbers eenvoudig te bereiken zijn. Trek vervolgens een microvezeldoekje in combinatie met het schoonmaakmiddel over de rubbers heen. Herhaal dit proces tot de ruitenwisser schoon is. Tip: was ook gelijk de ruit zodat er geen nieuw vuil gelijk de ruitenwissers kan beschadigen. En vergeet de achterruit niet!

RUITENWISSERS ONDERHOUDEN

Nu de ruitenwissers nieuw en schoon zijn, zijn hier wat tips voor het verlengen van hun levensduur.

  1. Siliconenspray. Deze kunt u ongeveer 4 keer per jaar gebruiken zodat de rubbers soepel blijven.  
  2. Ruitenwissers horen niet gebruikt te worden om grof vuil van de voorruit te halen. Grof vuil, zoals bladeren en vogelpoep, laat de ruitenwisser sneller doen slijten. Maak dus even voordat u vertrekt uw ruiten vrij van dit soort vuil.  
  3. Antivries. In de winter kunt u het beste antivries gebruiken voor het reinigen van de ruitenwisser rubbers. Zo voorkomt u beschadiging door ijsdeeltjes.

MEER INFORMATIE?

Heeft u vragen over het onderhouden van uw ruitenwissers? Laat het ons weten! We helpen u graag via 026-379 66 38 of mail via info@lehmannautomotive.nl. Het is ook altijd mogelijk langs te komen op ons adres in Doorwerth. 
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment