Tips voor de ultieme roadtrip door Europa

  • 29 oktober 2020
U bent eruit. U en uw familie trekken erop uit met de auto. Een roadtrip door Europa. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw roadtrip door Europa vlekkeloos verloopt? Wij geven u een aantal tips om uw roadtrip onvergetelijk te maken.

De voorbereiding

Het belangrijkste onderdeel van de roadtrip is natuurlijk de voorbereiding. Voorpret is namelijk altijd de leukste pret! Zoek van tevoren al uit welke bezienswaardigheden u graag zou willen bezoeken. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen wat het budget is voor uw roadtrip door Europa. Wilt u de bestemmingen van uw roadtrip wat spontaner houden? Dat kan maar dan is het alsnog handig om van tevoren te bepalen welke landen u wilt bezoeken en hoe lang u ongeveer wilt blijven op elke plaats. Het is namelijk per land verschillend wat u in de auto moet hebben liggen en of u bijvoorbeeld een milieusticker moet hebben. Daarbij heeft niet elk land in Europa dezelfde verkeersregels. Een belangrijke tip voor uw roadtrip door Europa is om deze regels van tevoren even te checken per land. Wist u bijvoorbeeld dat u in Tsjechië helemaal geen alcohol op mag hebben als u achter het stuur zit? Het is ook verstandig om uw auto nog te laten controleren voordat u weggaat. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk tenslotte nog welke eventuele reisverzekeringen handig zijn om af te sluiten en welke telefoonnummers u kunt bellen als u onderweg toch pech hebt.

Wat mee te nemen

Een belangrijke tip voor uw roadtrip door Europa: neem zo min mogelijk mee. In de auto is vaak niet heel veel plek en bij de tussenstops wilt u niet al te lang bezig zijn met het uitladen van uw bagage. Natuurlijk heeft u wel alle reisdocumenten nodig en is het aan te raden om een reservesleutel van de auto mee te nemen. Ook is het belangrijk om te denken aan de spullen die u nodig zou kunnen hebben in pechsituaties. Denk aan een EHBO-set, reservewiel, genoeg veiligheidshesjes, een gevarendriehoek enzovoort. Daarnaast wilt u er zeker van zijn dat u op de juiste bestemming aankomt. Als uw auto geen ingebouwde navigatie heeft dan is het zeker handig om een mobiele telefoon met navigatie, een telefoonhouder én oplader mee te nemen.  U kunt natuurlijk ook ouderwets een kaart meenemen. Zorg wel dat uw kaart of navigatie up-to-date is voordat u vertrekt. Vergeet tenslotte niet de spullen die u normaal op vakantie ook zou meenemen.

Onderweg

Een belangrijke roadtrip tip voor onderweg is om realistisch te blijven in uw planning. Reist u in het hoogseizoen, dan is de kans op files onderweg natuurlijk groter. Ook moet u in uw planning rekening houden met pauzes, tanken en misschien wel eens per ongeluk de afslag missen. Daarnaast zijn voldoende eten en drinken onderweg ook belangrijk voor de ideale roadtrip. Een koelbox, om de etenswaar in te bewaren, is zeker geen overbodige luxe. Reist u met kinderen? Bedenk van tevoren al wat u mee gaat nemen om ze te vermaken, zoals kleine cadeautjes of speeltjes die ze tijdens het reizen kunnen gebruiken. Een goede tip is dan ook om ‘s nachts te vertrekken. Het is dan rustiger op de weg en als u met kinderen reist slapen ze dan meestal.

Ga op ontdekking uit

Heeft u nu na het lezen van deze roadtrip tips al zin in het plannen van uw autovakantie, maar heeft u nog geen geschikte auto gevonden? In welke auto kan dit nou beter dan in een Mini occasion? Bekijk het actuele aanbod en bedenk alvast in welke Mini u binnenkort door Europa scheurt. Staat uw droomauto er niet tussen? Geen probleem, wij helpen u graag! Neem vooral contact op, dan gaan wij op zoek binnen ons netwerk.
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment