Op wintersport? Deze items zijn verplicht in uw auto!

  • 15 februari 2022
Gaat u met de auto op wintersport? Dan zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden.  Er zijn namelijk een aantal items in uw auto die verplicht zijn in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Wij geven het aan in dit artikel! Lees snel verder.

Verplicht in uw auto in Nederland

In Nederland bent u niet verplicht bepaalde items in uw auto te hebben. Wél is het verplicht om in bepaalde situaties een gevarendriehoek te gebruiken. Wanneer de alarmlichten van uw auto niet meer werken moet u een gevarendriehoek gebruiken. Het is dus aan te raden om deze altijd in uw auto te hebben.

Verplicht in uw auto in Frankrijk

Er zijn een aantal items verplicht in uw auto in Frankrijk. Zo moet u altijd een gevarendriehoek bijhouden. Let wel op dat u deze niet po de snelweg mag gebruiken, omdat het verboden is hier te lopen. Hiernaast is het in Frankrijk verplicht om een veiligheidsvest in uw auto te hebben. De verplichting geldt voor de bestuurder, maar het wordt aangeraden voor alle inzittenden een vest bij te hebben. Sinds mei 2020 is het niet meer verplicht om een alcoholtest in uw auto te hebben.

Verplicht in uw auto in Duitsland

Net als in Frankrijk zijn de gevarendriehoek en het reflectievest verplicht in uw auto in Duitsland. Hiernaast is het ook verplicht om een verbanddoos bij u te hebben. Let hier op dat alle producten een geldige houdbaarheidsdatum hebben. De items zijn verplicht in een auto met Duits kenteken, maar het advies is om dit ook altijd in uw auto met Nederlands bij u te hebben wanneer u door Duitsland reist.

Verplicht in uw auto in Oostenrijk

Net als in bovengenoemde landen zijn een gevarendriehoek en veiligheidsvest verplicht in uw auto in Oostenrijk. Ook de verbanddoos is verplicht in een auto in Oostenrijk. Deze items zijn verplicht voor alle auto’s in Oostenrijk, dus ook met een Nederlands kenteken.

verplichte item's auto wintersport

Veilig op wintersport

Hiernaast is het gebruik van sneeuwkettingen verplicht voor uw auto in zowel Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. In bepaalde gebieden mag u enkel rijden met sneeuwkettingen om. Overige items zoals een brandblusser of reservelampjes zijn in geen van deze landen verplicht om in uw auto te hebben.

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen over de spullen die verplicht zijn in de auto voor wintersport? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op via de chatfunctie, telefonisch via 026-379 66 38 of mail via info@lehmannautomotive.nl. We staan voor u klaar.
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment