Voorbereid op reis: 4 tips voor de perfecte autovakantie

  • 1 juni 2022
Gaat u met de auto op vakantie? Wij zetten een aantal tips op een rij zodat u goed voorbereid op reis kunt.
Veel mensen kiezen hierdoor voor een autovakantie in eigen land maar ook omliggende landen zoals Frankrijk en Italië passeren de revue. Een goede voorbereiding bespaart u een hoop stress. Wij zetten een paar belangrijke tips voor u op een rij, te beginnen met de meest belangrijke in deze periode.

Mondkapjes en desinfectiemiddel

In verschillende landen en regio’s is het verplicht om een mondkapje te dragen en uw handen continu te desinfecteren met desinfectiemiddel. Bijvoorbeeld in winkels, horeca of in het openbaar vervoer. Zorg daarom voor genoeg mondkapjes, voor uzelf en uw reisgenoten. In het buitenland kunnen deze middelen schaars zijn dus daarom is het slim als u deze in Nederland inslaat.

Autocheck

Naast mondkapjes en genoeg desinfectiemiddel is een autocheck voor vertrek ook erg belangrijk voordat u er met auto op uit trekt! Door het extra gewicht aan bagage en de lange afstanden die u gaat rijden is de kans op een mankement tijdens uw autovakantie nét wat groter dan tijdens de reis naar werk. Daarom raden wij aan uw auto altijd te laten controleren door een autogarage. Wij kunnen u daar zeker mee helpen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Indeling van de auto

Een andere uitdaging tijdens de autovakantie is om alle vakantiespullen in de auto te krijgen. Maar hoe doet u dit zo praktisch mogelijk? Zware koffers en tassen kunt u het beste onder in de kofferbak leggen. Is er zoveel bagage dat dit boven de rugleuning uit komt? Zorg dan voor een bagagenet of -rek en zet de bagage goed vast. Zo voorkomt u dat er bij een ongeluk of plotselinge stop tassen, koffers of losse spullen door de auto vliegen. Dat kan nogal gevaarlijk zijn.

Tanken

Denk daarnaast aan tanken in het buitenland. Zoek van te voren uit welke brandstof u moet hebben en waar u kunt tanken, de meeste navigatiesystemen geven dit gelukkig wel aan.

Niet vergeten

Als laatste sommen we een paar dingen op die u zeker niet moet vergeten tijdens een autovakantie. 
  • Belangrijke papieren zoals uw rijbewijs, kentekenbewijs, groene kaart, identiteitskaart of paspoort
  • Voor pechsituaties: gevarendriehoek, veiligheidshesjes voor alle medereizigers, EHBO-set, een fles water en een reserveband, thuiskomer of een banden reparatie set.
  • Indien mogelijk, neem een creditcard mee. Bij eventueel vervangend vervoer kan dit essentieel zijn.
  • Zorg er voor dat u uw telefoon onderweg kunt opladen met een powerbank of oplader speciaal voor in de auto.

Vragen

Heeft u vragen over uw aankomende autovakantie of kunnen wij u helpen bij de autocheck? Neem vooral contact met ons op. Wij wensen u veel plezier tijdens uw autovakantie dit jaar.
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment