Zo kunt u eenvoudig zelf uw olie checken én bijvullen!

  • 23 mei 2022
Een goed oliepeil is erg belangrijk voor de motor van uw auto. Olie smeert, koelt en reinigt de motor. Het is daarom van belang om regelmatig de olie in uw auto te checken. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Is het oliepeil te laag en moet u de olie bijvullen? Ook dat doet u makkelijk zelf! In dit artikel leggen we u graag uit hoe.

OLIE VAN DE AUTO CHECKEN

Voordat u de olie wilt bijvullen is het belangrijk om het oliepeil te checken. Dit doet u via de oliepeilstok. Haal de stok eruit, veeg hem schoon en stop de stok terug in de buis. Zo weet u zeker dat u een goed beeld krijgt van het peil. Haal hierna de oliepeilstok er weer uit. Zit het olie niveau tussen de markeringen? Dan hoeft u verder niks meer te doen! 

Het checken en bijvullen van de olie doet u wanneer de motor koud is, of minstens 10 minuten niet meer draait. Als de auto net heeft gereden is er nog olie in omloop en krijgt u geen goed beeld van het oliepeil. Zorg hiernaast dat de auto op een vlakke ondergrond staat. Wanneer het oliepeil echt te laag is zal er een lampje gaan branden op het dashboard. Om de motor goed te onderhouden is het beter om dit voor te zijn. Het beste is om iedere maand de olie in uw auto te checken.
Olie bijvullen

OLIE BIJVULLEN

Wanneer het oliepeil te laag is, is het belangrijk dat u de olie bijvult. Ook dit kunt u eenvoudig zelf doen. In het instructieboekje van de auto staat welke olie u nodig heeft. Onder de motorkap herkent u de olietank aan het icoontje, een oliekan met druppels. Giet vervolgens via een trechter de olie in de olietank. Hoeveel olie u moet bijvullen is afhankelijk van het huidige peil. Het verschil tussen de twee minimale en maximale markering is ongeveer één liter. Teveel olie bijvullen is schadelijk voor de auto.Het kan nodig zijn om de olie later weer bij te vullen. Controleer ongeveer een kwartiertje na het olie bijvullen opnieuw het peil. Zit deze tussen de markeringen? Dan heeft u genoeg bijgevuld!

HULP NODIG?

Heeft u vragen over het checken en bijvullen van olie in uw auto? Of wilt u een afspraak maken voor onze werkplaats? Dat kan! Onze vakkundige werknemers staan voor u klaar. Neem contact met ons op via info@lehmannautomotive.nl of telefonisch via 026 - 379 66 38. Daarnaast ben u altijd van harte welkom in onze showroom!
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment