Zelf uw autolampen vervangen?

  • 11 juli 2022
Wilt u zelf de koplampen van uw auto vervangen? In veel gevallen kan dat. In dit artikel leggen we u uit wanneer u zelf uw autolampen kunt vervangen en hoe u dit kunt aanpakken.

Het juiste model

Lampjes zijn vaak makkelijk verkrijgbaar bij autobedrijven, maar ook op tankstations. In het instructieboekje van uw auto staat welke afmeting u nodig heeft. Ook vindt u in het instructieboekje waar het lampje precies zit. 

Tips voor het vervangen van de autolampen

Als u iets gaat bijvullen of vervangen in uw auto is het belangrijk dat de auto al even stil staat. Dit geldt ook wanneer u uw lampen gaat vervangen. De lampen worden gloeiend heet en moeten eerst afkoelen. Zoals gezegd staat in het instructieboekje waar het lampje moet worden vervangen. Een koplamp kan maar op één manier worden gemonteerd. 

Halogeen lampen

Heeft u halogeen lampen? Dan is het belangrijk dat u goed met het lampje omgaat. Dit doet u door het lampje altijd bij de voet vast te pakken. Vette vingers op het glas kunnen inbranden en leiden tot zwarte aanslag. 

Tips na het vervangen

Check na het vervangen altijd of de lampen werken en of ze goed zitten. Het is voor andere weggebruikers erg vervelend als de lampen niet goed zijn afgesteld. Heeft u de lamp gewisseld maar werkt hij nog steeds niet? Start dan het hele systeem opnieuw. Dit doet u door de verlichting compleet uit te schakelen en de auto op slot te doen. Start daarna opnieuw de auto en de verlichting. 

Wanneer kunt u de autolampen niet zelf vervangen?

In sommige gevallen is het niet mogelijk om zelf de lampen van uw auto te vervangen. Dit is vaak het geval bij de nieuwere modellen met ledlampen. Er moeten bijvoorbeeld eerst veel onderdelen worden gemonteerd voor u bij de lampen kunt. Heeft uw auto xenonlampen? Dan is het beter om direct de reparatie door de garage te laten uitvoeren. Het vervangen van deze lampen is niet eenvoudig en er moet rekening worden gehouden met een aantal veiligheidsinstructies.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het vervangen van uw autolampen of heeft u een andere vraag over auto onderhoud? Neem dan gerust contact met ons op via info@lehmannautomotive.nl of telefonisch via 026 - 379 66 38. Onze experts staan klaar om u te helpen
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment