Auto koel houden? Zo doet u dat

  • 18 juli 2022
Met deze zomerse hitte kan de temperatuur in uw auto snel oplopen, vooral als deze geparkeerd is. Wij geven u een aantal tips om uw auto koel te houden, met en zonder airco.

Onze tips om de auto koel te houden

Allereerst is het belangrijk om uw airco goed te onderhouden. Zo bent u er zeker van dat u van koele en frisse lucht kan genieten in de auto. Zorg daarnaast altijd dat u genoeg water mee heeft. Hiernaast hebben we een aantal tips om te zorgen dat u de auto tijdens het parkeren koel kunt houden. 

Neem een handdoek mee

Leg altijd een handdoek over uw stuur en versnellingspook. Als u leren bekleding heeft is het ook aan te raden om een (lichte) handdoek over uw bekleding te leggen. Leer kan heel erg warm worden in de zon en zo voorkomt u dat u zichzelf brandt. 


Blokkeer het zonlicht

Hiernaast kan een handdoek erg handig zijn om het licht buiten te houden. Hoe minder zonlicht er in de auto komt, hoe minder de temperatuur zal stijgen. Dit kan met een handdoek, zonneschermen of een vriesdeken. 


Ramen open

Een dichte auto houdt warme lucht vast. Om de temperatuur in de auto iets te verlagen kunt u de ramen een centimeter open laten staan tijdens het parkeren. Let er hierbij wel op dat u in een veilige omgeving staat en de kans op diefstal klein is. 

Auto zonder airco koel houden

Een auto zonder airco koel houden is een grotere uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Als u geen airco heeft zult u waarschijnlijk uw raam openzetten. Dit zorgt voor een briesje, maar helpt niet optimaal bij het koelen. Zorg dat u altijd twee ramen open heeft staan, het liefst diagonaal tegenover elkaar. Mochten de achterramen niet open kunnen zet dan beide voorramen open. Zo waait de frisse lucht door de hele auto. 

Op weg in een koele auto

Houd er ook rekening dat u bij pech veilig buiten de auto kunt wachten. Leg een paraplu in de auto zodat u niet in de felle zon hoeft te wachten. Met deze tips gaat u goed voorbereid op reis. Heeft u nog vragen over onze tips of andere zaken? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag!
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment