Mijn auto trekt naar rechts/links. Wat kan ik doen?

  • 12 september 2022
Merkt u dat uw auto naar links of rechts trekt? Wij leggen u uit wat hier de oorzaken van zijn en hoe u dit probleem oplost. Door het trekken van de auto naar een kant wordt het sturen een stuk lastiger. Dit maakt het rijden niet alleen oncomfortabel maar kan het ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarnaast kan het afwijken van uw auto naar een kant leiden tot overmatige bandenslijtage en toename in brandstofverbruik. Iets wat u liever voorkomt dus. In dit blog geven we mogelijke oorzaken voor het naar rechts/links trekken van uw auto. Ook leggen we uit hoe u dit probleem aanpakt. 

Hoe kan het dat mijn stuur een kant op trekt?

Een auto die scheef trekt kan allerlei oorzaken hebben. Een veelvoorkomende oorzaak is een slechte uitlijning. De wielen staan dan niet goed afgesteld. De banden zouden ook een rol kunnen spelen. Zo zorgt een ongelijke bandenspanning voor meer druk op een kant van de auto, waardoor de auto afwijkt bij het sturen. Dit gebeurt ook bij scheef afgesleten banden. Ten slotte kan het naar rechts/links trekken van de auto ook nog te maken hebben met de wielophanging of stuurinrichting. 


Wat moet ik doen als mijn auto scheef trekt?

Om de afwijkende stuurrichting van uw auto te repareren is het van groot belang dat er een diagnose wordt gesteld. Aangezien er een variëteit aan oorzaken is, kunt u de auto het beste naar een garage brengen (tenzij u zelf handig met auto’s bent). Hier kunnen ze met hun expertise uitzoeken wat de oorzaak is voor het scheef trekken van uw auto. Vervolgens vertellen zij snel wat er aan de auto moet gebeuren en of er delen van de auto vervangen moeten worden. Hierdoor kunt u weer spoedig comfortabel en veilig de weg op. 

Meer informatie nodig?

Heeft u meer vragen over het naar rechts/links trekken van uw auto? Of wilt u een afspraak plannen? Ons vakkundig personeel staat graag voor u klaar! Neem contact met ons op via de chatfunctie, telefonisch via 026 - 379 66 38 of mail via info@lehmannautomotive.nl. Het is ook altijd mogelijk om langs te komen in onze garage in Doorwerth. Neem dan meteen een kijkje in onze showroom!
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment