Auto wassen? Wij geven je 5 tips voor een stralende auto!

  • 7 juni 2022
Uw auto wassen is misschien niet altijd het leukste klusje, maar wel een noodzakelijk onderdeel van het onderhoud. Een optie is om de auto door de wasstraat te rijden, maar dit is zeker niet de beste manier om uw auto te wassen. In dit artikel zetten we vijf tips om een rij voor het wassen van uw auto, zodat u zelf goed aan de slag kunt!

De beste manier om de auto te wassen

Met onze tips om uw auto te wassen krijgt u het beste resultaat, zonder risico op krassen. Wast u de auto voor uw huis op straat? Controleer dan of dit mag in uw gemeente. In sommige plaatsen is het verboden. Zorg daarnaast dat u een goede toevoer van water heeft, niet alleen in emmers maar het liefst ook via een tuinslang of hogedrukspuit. Volg daarnaast onderstaande tips voor de beste manier om uw te wassen.

1. Spoel de auto eerst goed af

Wanneer er veel vuil zoals zand op uw auto zit kan dit voor krassen zorgen. Spoel daarom de auto eerst goed af voor u met shampoo en een spons of doek aan de slag gaat. Zo haalt u het grove vuil weg en voorkomt u dat dit krassen kan veroorzaken.

2. Was de auto met een washandschoen

Met het spoelen haalt u niet al het vuil weg. Dit vuil kan vervolgens in de spons kruipen en op die manier voor krassen zorgen. Gebruik daarom tijdens het wassen van uw auto geen normale spons, maar een microvezel washandschoen of doek. Deze washandschoenen is speciaal gemaakt voor autolak en voorkomt dat uw krassen krijgt.

3. Twee emmers water

Een valkuil bij het wassen uw auto is het gebruik van één emmer water. In deze emmer wringt u uw spons uit om hem vervolgens met het vervuilde water weer te wassen. Voor het beste resultaat gebruikt u daarom twee emmers water: één met de autoshampoo en één met schoon water. Maak de washandschoen nat met de shampoo, was de auto en spoel hem vervolgens uit in het schone water. Wanneer u nu weer de washandschoen in de emmer met shampoo doet zal het vuil achterblijven in de tweede emmer.

4. Gebruik speciale reiniger waar nodig

De velgen van een auto kunnen erg vies worden, bijvoorbeeld door de remstof. Om de velgen weer mooi schoon te krijgen maakt u gebruik van een speciale velgenreiniger. Maak de velgen nat en spoel het ergste vuil eraf. Gebruik hierbij nog geen doek of ander materiaal, dit zorgt voor krassen. Is het ergste vuil eraf? Spuit dan de velgen in met de velgenreiniger en laat dit een paar minuten inwerken. Spoel vervolgens de velgen af met een washandschoen en schoonwater en ze zijn weer zo goed als nieuw!

5. Vergeet de kleine onderdelen niet

Heeft u de lak, ruiten en velgen weer stralend schoon gekregen? Vergeet dan ook de kleinere onderdelen zoals de ruitenwissers niet. Door de ruitenwissers te reinigen zorgt u voor een langere levensduur en een betere werking. Denk daarnaast ook aan uw buitenspiegels, niks is zo vervelend als een laaghangende zon op vieze spiegels die uw zicht belemmeren. 

Zelf uw auto wassen met onze tips!

Met deze tips over hoe u het beste uw auto kunt wassen kunt u meteen zelf aan de slag. Heeft u vragen over het onderhoud van uw auto of specifieke delen ervan? Neem contactmet ons op. We helpen u graag met al uw vragen!
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment