Mooiste autoroutes door Nederland

  • 28 augustus 2020
Voor mooie autoroutes hoeft u niet helemaal naar Frankrijk, Italië of Zwitserland te rijden. Ook in Nederland zijn er een aantal mooie autoroutes waar u optimaal van kunt genieten in uw Mini! Wij zetten hieronder de mooiste autoroutes van Nederland voor u op een rij.

Deltawerken route, Zeeland

Het vergaarde rijkdom in de Gouden Eeuw dankzij de bloeiende handel in Zeeland ziet u terug aan de prachtige patriciërshuizen in de binnenstad van Middelburg. Yerseke is beroemd vanwege de mosselen. Maar de zee wierp ook zijn schaduw over de provincie: de Watersnoodramp van 1953 liet diepe sporen na, zoals u wellicht nog wel weet. Het was de aanleiding voor de Deltawerken – ook wel het achtste wereldwonder genoemd. En vergeet u ook zeker niet om Neeltje Jans en het oude stadje Zierikzee te bezoeken!

Haarspeldbochten op de Veluwe

Verken de stuwwal bij Oosterbeek, ontdek op de Posbank dat Nederland heel veel leuke haarspeldbochten heeft en verbaas uzelf over de prachtige landschappen van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Deze route door de Veluwe begint in Ede en voert u via Arnhem, Dieren, Loenen, Hoenderloo en Otterlo weer terug naar Ede.

Ontdek de hunebedden in Drenthe

Geen reis naar Drenthe compleet zonder hunebedden gezien te hebben. Maar Drenthe heeft veel meer te bieden. Deze mooie autoroute begint in Noord-Sleen en gaat vervolgens langs Gieten, Odoorn en Schoonloo. Heeft u tijd over of verblijft u langer in omgeving Drenthe, breng dan zeker een bezoek aan het Noorder Dierenpark in Emmen of het Drents Museum in Assen.

Kastelen-, stinzen- en statenroute in Friesland

De provincie Friesland telt zo’n 50 adellijke en semi-adellijke kasteeltjes, sloten en landhuizen. Een aantal van deze zogenoemde ‘stinzen en staten’ is het bezoeken meer dan waard. Zes kastelen werden op de kaart gezet en werden vervolgens omgedoopt tot de Friese kastelentour. Langs deze route komt u onder meer het Poptaslot in Marssum, de Dekemastate in Jelsum, Heringastate en de Uniastate in Bears tegen. Allen stuk voor stuk cultuurhistorisch erfgoed. Rijdt u liever langs het water? Bekijk dan de Friese Merenroute van de ANWB. Deze route voert u langs het water, charmante oude stadjes en het groene en bosrijke Gaasterland, en wordt gezien als een van de mooiste autoroutes in Nederland!

Gronings Goed-route, Groningen

Deze route van ongeveer 145 km neemt u mee langs 11 unieke musea en attracties in Oost-Lauwersland / Noordwest-Groningen. U geniet hier van rust en ruimte, de wierden, dijken, sluizen en maren en eindeloze vergezichten. Langs de route liggen de historische dorpjes zoals Garnwerd, Winsum, Eenrum, Warffum, Ezinge en Leens met monumentale boerderijen en tal van bezienswaardigheden. Aanraders in deze omgeving zijn Landgoed Verhildersum in Leens, de Theefabriek in Houwerzijl, Menkemaborg in Uithuizen en natuurlijk zeehondencentrum Pieterburen!

Genoeg te ontdekken

Zoals u ziet zijn er genoeg mooie autoroutes in Nederland en valt er wellicht nog veel te ontdekken! En dat kan natuurlijk het beste in een Mini occasion. Bekijk het actuele aanbod en bedenk alvast in welke Mini u binnenkort door Nederland scheurt. Staat uw droomauto er niet tussen? Geen probleem, wij helpen u graag! Neem vooral contact op, dan gaan wij op zoek binnen ons netwerk.
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment