Strooizout slecht voor uw auto? Dit kunt u doen!

  • 17 januari 2022
Om de wegen veiliger te maken bij gladheid wordt er gestrooid met strooizout. Goed voor de veiligheid, maar slecht voor uw auto. Er zijn een aantal handelingen die u uit kunt voeren om uw auto beter te beschermen tegen de gevolgen van strooizout. Zo komt uw auto weer mooi de winter uit.

Waarom is strooizout slecht voor uw auto?

Strooizout zorgt voor schade aan uw auto op meerdere plekken. Zo slijten de rubberen onderdelen van de auto sneller en hebben de velgen het ook zwaar. Het strooizout veroorzaakt daarentegen ook gaten in de lak. Als uw auto al wat ouder is, is de kans groter dat er een klein gaatje in de lak zit. Hierdoor zal het zout makkelijker en sneller lakschade aanrichten. Door het effect van het vastzittend zout, kunnen gevoelige sensoren in de auto verstoord worden. Hierdoor kunnen lampjes in het dashboard beginnen te branden. Neem hiervoor altijd contact op om te kijken of het door het strooizout komt of dat er iets aan de hand is met de auto.

Wat is de oplossing tegen strooizout?

Het antwoord is wassen. Vaak met de auto door de wasstraat of met de hand te wassen, voorkomt u dat het strooizout zich vastbijt in de lak. Als u door de wasstraat gaat, kies dan voor een programma die zich focust op de onderkant van de auto. Hier blijft namelijk vaak het meeste zout zitten. Kiest u ervoor om de auto zelf te wassen? Een aantal tips bij het wassen van de auto met de hand:
  • Was de auto met koud water:
Door warm water lost het zout sneller op, waardoor het dieper in de gaten van de lak kan komen.
  • Speciale auto shampoo gebruiken:
Gebruik bij het wassen speciale shampoo die waterafstotend is en strooizout tegenhoudt
  • Houdt de buitentemperatuur in de gaten:
Was de auto wanner het boven de 0 graden Celsius is, anders bevriezen de rubberen onderdelen van de auto vast. 
Strooizout slecht voor auto

Lange termijn keuzes voor uw auto

Strooizout brengt is ook slecht voor de velgen van uw auto. Staat u voor de keuze om nieuw winterbanden aan te schaffen? Overweeg dan voor banden met stalen velgen. Het zout heeft hier namelijk minder kans om slijtage aan te richten. Wat op lange termijn een voordelige keuze is.

Neem contact op

Heeft u nog vragen rondom of strooizout slecht is voor uw auto? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met uw vragen. We zijn telefonisch bereikbaar op  026 - 379 66 38 of per mail via info@lehmannautomotive.nl. Heeft u ook last van het beslaan van uw autoruiten? Lees ons artikel over wat u tegen beslagen autoruiten kan doen.
ander nieuws


07 maart 2023
Ik heb verkeerd getankt, wat kan ik doen?
Meer lezen
06 maart 2023
Wanneer gebruikt u welke banden?
Meer lezen
20 februari 2023
Wanneer is het tijd voor een APK keuring?
Meer lezen
Wilt u een afspraak maken of een proefrit aanvragen?
Copyright © 2022 All Rights Reserved by Lehmann Automotive - Website gemaakt door Websentiment